Száraz Bab Termesztése

  A száraz bab egy
nagyon tápláló és egészséges élelmiszer, amelyet könnyedén termeszthetünk
saját kertünkben. A bab gazdag fehérjében, rostban és fontos vitaminokban,
így rendkívül hasznos az egészségünk szempontjából. Először is fontos
megválasztani a megfelelő helyet a babnak a kertben. A bab szereti a napos,
meleg helyet, így válasszunk olyan területet, ahol legalább 6-8 órán át süt a
nap. Az elültetéshez válasszunk jó minőségű, tápanyagokban gazdag talajt.
Ássunk sorokat kb. 5-10 cm mélyen, és ültessük el a bab magjait 10-15 cm-re
egymástól. Fontos rendszeresen locsolni a babbetevő növényeket, különösen az
első hetekben. Azonban ügyeljünk arra is, hogy ne legyen túl sok víz, mert ez
gátolhatja a növekedést. Amikor elérkezik az aratás ideje (általában nyár
vége vagy ősz eleje), vágjuk le a növényeket és hagyjuk azokat megszáradni
néhány napig. Ezután szedjük le a hüvelyeket és tisztítsuk meg a babot. A
szárított babot tároljuk egy jól szellőző helyen egy zárt edényben vagy
tasakban. Így akár hónapokig is eltartható marad. Összességében tehát a
száraz bab termesztése nem igényel túl sok munkát vagy tapasztalatot, és
nagyon jutányos alternatívát jelenthet az elkészítéséhez boltban vásárolthoz
képest. Próbálja ki Ön is ezt a finom és egészséges élelmiszert saját
kertjéből!