A párolt cukkini
egy könnyű, egészséges és ízletes étel, amely gyorsan elkészíthető, és
ideális választás lehet egy könnyű vacsorához vagy mellékes fogáshoz. Az
alábbiakban bemutatom, hogyan készíthetsz finom párolt cukkinit otthon. 1.
Először is mosd meg alaposan a cukkinit, majd vágd le mindkét végét. 2.
Ezután vágd a cukkinit vékony szeletekre vagy kockákra, attól függően, hogy
milyen formában szeretnéd elkészíteni. 3. Egy serpenyőben hevíts fel egy
kevés olívaolajat, majd add hozzá a cukkinit. Sózd meg ízlés szerint, és
ízesítsd friss fűszerekkel (pl. petrezselyemmel, bazsalikommal). 4. Párold a
cukkinit közepes lángon, időnként megkeverve, amíg megpuhul, de még roppanós
marad. 5. Ha szeretnéd, akkor a végén szórj rá egy kevés reszelt parmezánt
vagy fetasajtot a tetejére. 6. Tálald az elkészült párolt cukkinit köretként
húsokhoz vagy gabonafélékhez, vagy egyszerűen önmagában salátaként.
Összességében a párolt cukkini egy egyszerű és gyorsan elkészíthető étel,
amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Kísérletezz bátran
különböző fűszerekkel és sajtokkal a recept változatosságának érdekében!