Fehér Spárga Előkészítése

  A fehér spárga egy
igazi különlegesség a tavaszi időszakban, és bár előkészítése kissé
macerásnak tűnhet elsőre, ha betartjuk néhány egyszerű lépést, akkor
könnyedén elkészíthetjük ezt a finom zöldséget. Az első lépés az, hogy
megfelelően megtisztítsuk a spárgát. Ehhez először is vágjuk le az alsó,
kemény részt (kb. 2-3 cm-t), majd hámozóval vagy késsel távolítsuk el a
külső, fás réteget is. Fontos, hogy alaposan mossuk meg a spárgát hideg víz
alatt. A következő lépés az, hogy az előkészített spárgákat kössük össze egy
csokorba, és helyezzük egy magasabb serpenyőbe vagy lábasba úgy, hogy a
spárgák álljanak függőlegesen. Öntsünk annyi vizet az edénybe, amennyi ellepi
a spárga alsó részét. Ezután sózzuk meg az vizet és tegyük fel a tűzhelyre.
Forraljuk fel a vizet, majd vegyük le a lábast a tűzről, és hagyjuk állni kb.
10-15 percig. A spárga így szépen megpuhul és elveszti enyhe kesernyés ízét.
Ha elkészült a spárga, vegyük ki óvatosan a vízből és csepegtessük le. Ezt
követően már tálalhatjuk is kedvenc körettel vagy salátával. Összegezve
tehát, a fehér spárga előkészítése nem bonyolult folyamat, csak néhány
egyszerű lépést kell betartani: megtisztítani, főzni és tálalni. Érdemes
kipróbálni ezt az egészséges és finom zöldséget, hiszen igazán ínycsiklandó
fogások készíthetőek belőle!