A zöld spárga egy
finom és tápláló zöldség, amelynek tisztítása az elkészítés fontos lépése. A
spárga tisztítása egyszerű folyamat, amelyet könnyen elvégezhetünk otthon is.
Az első lépés az, hogy a spárgát megmossuk hideg víz alatt, hogy eltávolítsuk
róla a földet és egyéb szennyeződéseket. Fontos, hogy alaposan mossuk meg,
hogy ne maradjon rajta semmi. A következő lépés a spárga végének levágása.
Ehhez vigyünk le egy darabot a végeiből, mivel ezek kemények és rosszul
emészthetők lehetnek. Egyszerűen törjük le vagy vágjuk le őket. Ha
szeretnénk, akkor a spárga felső részét is meghámozhatjuk egy zöldség
hámozóval. Bár ez nem feltétlenül szükséges, néhányan így kedvelik jobban a
zöld spárgát. Végül forraljunk fel egy lábast vízzel, majd tegyük bele a
spárgát és főzzük kb. 2-3 percig, amíg megpuhul, de még ropogós marad. Ezután
vegyük ki és helyezzük jéghideg vízbe, hogy megálljon a főzési folyamat. Így
egyszerűen és gyorsan tisztíthatjuk meg a zöld spárgát otthon is, hogy azután
bármilyen finom ételben felhasználhassuk. Jó étvágyat!