Ahogy beköszönt a
nyár, és megérkeznek a meleg napok, egyre többet főzünk a szabadban. Egyik
alapanyagunk lehet a takarmánykukorica, amelyet nem csak állatoknak lehet
adni, hanem magunknak is elkészíthetjük finom fogásként. Először is fontos
kiválasztani a megfelelő kukoricát. A friss, zöld szemek a legízletesebbek,
de ha csak száraz kukoricához jutunk, az sem akadály. A kukoricát hámozni
kell, majd alaposan meg kell mosni. Ezután forraljunk fel egy nagy fazék
vizet, adjunk hozzá sót és cukrot ízlés szerint. Ha van rá lehetőségünk, egy
kis tejszínt is adhatunk a vízhez, hogy krémesebb legyen az íze. Amikor már
forr a víz, tegyük bele a kukoricát, és főzzük addig, amíg puha nem lesz. Ha
elkészült, lecsöpögtetjük a kukoricát, majd ízlés szerint vajjal vagy
olvasztott sajttal tálaljuk. A takarmánykukorica főzése egyszerű és gyors
fogás lehet nyári grillezések mellé vagy akár önálló ételként is megállja a
helyét. Próbáljátok ki ti is!