A szőlőlé készítése
télire remek módja annak, hogy friss és egészséges italt tehessünk az
asztalra még a hideg téli hónapokban is. Ezen kívül a szőlőlé tele van
antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek segíthetnek
erősíteni az immunrendszert és megelőzni a betegségeket. Az első lépés a
szőlők kiválasztása. Fontos, hogy olyan érett és friss szőlőt válasszunk,
amely nem túl lágy vagy rothadt. Mossuk meg alaposan a szőlőt hideg víz
alatt, majd csepegtessük le. Ezután távolítsuk el a szőlőszemeket a
szárnyakról és tegyük őket egy turmixgépbe. Adjunk hozzá egy kevés vizet, és
turmixoljuk össze alaposan, amíg sima pépet nem kapunk. Ezután öntsük át a
szőlőpépet egy finom szűrőn vagy gézen, hogy eltávolítsuk az összes magot és
héjdarabot. Nyomkodjuk ki a pépet, hogy minél több lé kerüljön ki belőle.
Végül öntsük át a szűrt szőlőlevet üvegpalackba vagy más légmentesen zárható
edénybe. Tároljuk hűtött helyen, hogy minél tovább friss maradjon. Íme, így
egyszerűen elkészíthetjük otthon a friss és egészséges szőlőlevet télire. Ne
feledkezzünk meg arról sem, hogy ez az ital nemcsak finom és tápláló, hanem
sokkal jobb és egészségesebb is lehet, mint a boltban kapható változatok. Jó
étvágyat!