Steak Sütés Tanfolyam

  Ha szeretnél profi
szakács lenni otthon, a steak sütés tanfolyam remek választás lehet számodra.
A steak sütése nem csupán egy egyszerű főzési módszer, hanem igazi művészet
is egyben. Egy jó steak elkészítéséhez fontos az alapanyag minősége, a
megfelelő fűszerezés és persze a megfelelő sütési technika. Először is
kezdjük az alapoknál: válasszunk minőségi húst! A steak legjobb baromfihúsok
közül származik, mint például a marha vagy a borjúhús. Fontos, hogy a hús
vastagsága és zsírszázaléka is megfelelő legyen. Miután kiválasztottuk az
ideális steak húst, következik a fűszerezés. Használjunk sót és borsot
mindkét oldalon egyenletesen. Ezen kívül kedvünk szerint hozzáadhatunk más
fűszereket is, például fokhagyma- vagy vöröshagymapor. A sütéshez használjunk
előmelegített serpenyőt vagy grillt, és ne felejtsük el megolvasztani benne a
vajat vagy olajat. A steaket helyezzük a forró serpenyőbe és süssük 3-4
percig minden oldalon, ha medium rarere szeretnénk sütni. Ha elkészült a
steak, pihentessük legalább 5 percig, hogy megpuhuljon és az ízek
összeérjenek benne. Ez idő alatt ne vágjuk fel azonnal, mert kifolynak belőle
a lék és elvesztené puhaságát. Végül tálalhatjuk kedvenc körettel és
salátával. Ne felejtsük el megszórni esetleg friss zöldfűszerekkel vagy
parmezánforgácsokkal az extra ízkombinációért. Összességében tehát a steak
sütése nem bonyolult feladat, de néhány apró trükk segítségével könnyedén
profi szakácsnak érezhetjük magunkat otthon is. Jó étvágyat!