A sárgarépa
lefagyasztása egy remek módszer annak érdekében, hogy hosszabb ideig
megőrizhessük frissességét és ízét. Emellett nagyszerű lehetőség arra is,
hogy később könnyen felhasználhassuk köretekhez, levesekhez vagy egyéb
ételekhez. Először is fontos megemlíteni, hogy csak olyan sárgarépát
fagyasszunk le, amely friss és egészséges. Mossuk meg alaposan, hámozzuk meg
és vágjuk fel kívánt formára (karikákra vagy aprításra). Ezután egy forró
vízzel teli serpenyőbe helyezzük a sárgarépát, és blansírozzuk 2-3 percig. A
blansírozás segít megőrizni a sárgarépa színét és textúráját a fagyasztás
során. Amikor elkészült a blansírozás, vegyük ki a sárgarépát a forró vízből,
majd azonnal tegyük egy jéggel teli vízzel teli tállal megtöltött edénybe. Ez
leállítja a folyamatot és megakadályozza a további főzést. Végül terítsük ki
a sárgarépát egy tálcára úgy, hogy ne érintkezzenek egymással, majd tegyük
őket a fagyasztóba. Amikor teljesen megfagytak, helyezzük őket zacskókba vagy
légmentesen záródó dobozokba, hogy további védelmet biztosítsunk számukra.
Így könnyedén elkészíthetjük és tárolhatjuk a friss sárgarépát akár hónapokig
is! Fontos azonban, hogy mindig jelöljük meg a dátumot a csomagoláson, hogy
tudjuk, mikor készítettük el őket.Így mindig biztosak lehetünk abban, hogy
friss és finom sárgarépánk lesz kéznél bármihez is szeretnénk felhasználni.