Rostos Gyümölcslé Készítése Házilag

  Szereted a friss
gyümölcsleveket, de nem szeretnéd mindig boltban vásárolni őket? Akkor
próbáld ki a rostos gyümölcslé készítését otthon, egyszerűen és gyorsan! A
rostos gyümölcslé nemcsak finom, de nagyon egészséges is. A rostok segítenek
megemészteni az ételeket, és jó hatással vannak az emésztőrendszerre is.
Emellett a friss gyümölcsökben található vitaminok is sokkal jobb formában
vannak, mint a bolti gyümölcslevekben. Először is válassz ki néhány kedvenc
gyümölcsöt. Lehet ez alma, narancs, ananász vagy bármi más, amit szeretsz.
Mossd meg alaposan őket, majd hámozd meg és vágd apró darabokra. Ezután tedd
a gyümölcsdarabokat egy turmixgépbe vagy turmixolóba, adj hozzá egy kevés
vizet vagy gyümölcslé koncentrátumot, majd turmixold össze az egészet. Ha
szeretnéd édesebbé tenni, adj hozzá egy kis mézet vagy juharszirupot. Miután
összeturmixoltad az összes hozzávalót, szűrd le a lévet egy szitán vagy
sajtszűrőn, hogy eltávolítsd a magokat és rostokat. Ha szereted a rostosabb
állagot, akkor hagyd benne őket. Végül töltsd üvegekbe a friss rostos
gyümölcslevet és tedd a hűtőbe. Így akár több napig is eltarthatja
frissességét és élvezheted egészséges italodat bármikor. Próbáld ki te is ezt
az egyszerű és finom receptet otthon, és élvezd a friss gyümölcsök jótékony
hatásait minden nap!