Az egyik
legfinomabb módja a padlizsán elkészítésének a grillezés. A grillezett
padlizsán ízletes, aromás és egészséges étel, amit könnyedén elkészíthetünk
otthon is. Először is válasszunk ki egy szép, érett padlizsánt a helyi
piacról vagy boltból. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk vékony szeletekre. Egy
tálban keverjünk össze olívaolajat, sót, borsot és friss fokhagymát, majd
forgassuk bele a padlizsán szeleteket, hogy mindenhol bevonja őket az
ízesített olaj. Melegítsük elő a grillt közepes-halvány lángon, majd
helyezzük rá a padlizsán szeleteket. Süssük mindkét oldalát kb. 3-4 percig,
amíg szép aranybarna nem lesz. Ha elkészült, vegyük le a grillről és tálaljuk
friss zöldfűszerekkel vagy joghurtos öntettel. A grillezett padlizsán remekül
passzol salátákhoz, húsokhoz vagy akár sajtokhoz is. Egyszerűen elkészíthető,
gyors és finom étel, amit bármikor elkészíthetünk egy könnyű vacsorához vagy
bulihoz. Próbáld ki te is ezt az egyszerű receptet és garantáltan el fogod
nyerni vele a családod és vendégeid tetszését!