Ha szereted a
sushi-t, és mindig is szeretted volna megtanulni elkészíteni otthon is, akkor
a Japán Sushi Készítő Tanfolyam remek választás lehet számodra. Ezen a
tanfolyamon megtanulhatod az alapvető technikákat és trükköket, amelyek
segítségével könnyedén elkészítheted kedvenc japán ételét. Az első lépés az
alapanyagok beszerzése. Szerezd be a friss halakat, rizst, norit (szárított
algát), szójaszószt, wasabit és zöldségeket, amelyekre szükséged lesz a sushi
elkészítéséhez. Fontos, hogy minőségi alapanyagokat válassz, hiszen ez döntő
befolyással lesz az elkészült sushi ízére és minőségére. Miután megvan az
összes alapanyagod, kezdheted a rizs főzését. A sushi rizs különleges fajtája
van, amelyet előzetesen mosni és pácolni kell. A rizs főzése után hűtsd le és
keverd össze az ecettel, cukorral és sóval. Amikor a rizs kész, jöhet a halak
szeletelése és a zöldségek felkockázása. Fontos figyelni arra, hogy mindegyik
összetevő egyforma méretű legyen, így könnyebb lesz majd összerakni a sushit.
A sushi tekercselése már csak pár lépésre van tőled. Teríts egy darab norit
egy bambusztekercsre, majd kend rá vékonyan a rizst és helyezd rá a halakat
és zöldségeket. Majd tekerd fel szorosan a norit és vágd fel szeletekre.
Végül még csak hátra sincs más, mint megkóstolni az elkészült sushit. A Japán
Sushi Készítő Tanfolyam segítségével mostantól bármikor élvezheted ezt az
ínycsiklandó japán fogást otthon vagy akár barátaiddal is! Ne habozz,
jelentkezz te is a tanfolyamra és sajátítsd el ezt az izgalmas kézműves
fogást!