Ízletes Vargánya Receptek

  A vargányagombák
egy igazán különleges és finom ízvilággal rendelkező gombafajta, amelyet
érdemes kipróbálni a konyhában. A vargányát frissen vagy szárítva is
beszerezhetjük, és számos módon elkészíthetjük belőle az ízletes fogásokat.
Az egyik legnépszerűbb vargányarecept a vargányaragu, amelyhez szükségünk
lesz friss vagy szárított vargányagombára, vöröshagymára, fokhagymára,
paradicsomra, bazsalikomra és egy kevés tejszínre. Először megpucoljuk és
felaprítjuk a gombákat, majd egy serpenyőben vajon megpirítjuk őket.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pároljuk együtt pár
percig. Ezt követően beletesszük a felkockázott paradicsomot és hozzáadjuk a
bazsalikomot. Végül öntünk hozzá egy kevés tejszínt, és főzzük össze az
egészet. Egy másik népszerű vargányarecept a vargányás tészta. Ehhez szintén
felhasználhatjuk friss vagy szárított vargányagombát, valamint tésztát,
vöröshagymát, fokhagymát, tejszínt és parmezánt. Először megpirítjuk a gombát
vajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pároljuk
együtt pár percig, majd öntsünk hozzá tejszínt és forraljuk össze. Végül
keverjük össze ezzel a tésztát és szórjuk meg parmezánnal. A vargányából
készíthetünk krémleveseket is, vagy akár sült húsok mellé köretként is
tálalhatjuk. A vargányagomba jellegzetes íze garantáltan elvarázsolja majd az
ínyenceket is! Adjunk neki helyet az étrendünkben és élvezzük az ínycsiklandó
vargányarecepteket!