Ahogy beköszönt az
ősz és a tél, egyre többünk fejében felmerül a kérdés, hogyan tudnánk eltenni
a nyár ízeit és vitaminokban gazdag zöldségeket a hideg hónapokra. Az egyik
egyszerű és finom megoldás erre a problémára a hagymás cukkini télire
elkészítése. Először is szükségünk lesz friss és minőségi cukkinire, valamint
lédús hagymára. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre
vágjuk. A hagymát felaprítjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ezután
hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd fedő alatt pár
percig pároljuk. Amikor a cukkini megpuhult, levesszük a fedőt és tovább
pirítjuk, hogy kicsit megpiruljon. Ha szeretnénk még intenzívebb ízt adni
neki, apróra vágott fokhagymát és friss petrezselymet is hozzáadhatunk. Végül
egy tiszta üvegedénybe tesszük az elkészült hagymás cukkinit, lezárjuk és
hűvös helyen tároljuk. Így könnyedén hozzáadhatjuk főzelékekhez, tésztákhoz
vagy akár szendvicsekhez télen is. A hagymás cukkini télire elkészítése
nemcsak egyszerű, de rendkívül ízletes és egészséges tartósítási módszer is
egyben. Próbálja ki Ön is otthon ezt az egyszerű receptet, hogy a hideg
hónapokban is élvezhesse a nyár ízeit!