A grillezett
padlizsán egy fantasztikus nyári étel, amely könnyű, egészséges és nagyon
finom. A padlizsán egy nagyon sokoldalú zöldség, amely számtalan módon
elkészíthető, de a grillezett verzió különösen ízletes és aromás. A
grillezett padlizsán elkészítése egyszerű, csak néhány alapanyagra van
szükségünk hozzá. Először is vágjuk fel a padlizsánt hosszában vékony
szeletekre, majd sózzuk meg őket és hagyjuk állni pár percig, hogy kicsit
levet eresszenek. Ezután mossuk le a sót a szeletekről, és töröljük szárazra
őket. Melegítsünk fel egy grillserpenyőt vagy grillrácsot közepes-haladó
hőfokra, majd helyezzük rá a padlizsán szeleteket. Süssük mindkét oldalukat
néhány percig, amíg szép barnás csíkokat nem kapnak. Amikor elkészültek,
vegyük le a grillezőről és locsoljuk meg olívaolajjal. A grillezett
padlizsánt tálalhatjuk önmagában salátaként vagy köretként húsok mellé is.
Tehetünk rá friss fokhagymát vagy petrezselymet, fűszerezhettjük bors vagy
chili pehellyel is. Összességében a grillezett padlizsán egy könnyen
elkészíthető és kiváló ízű étel, amelyet érdemes kipróbálni a nyári
grillpartikon vagy akár hétköznapi vacsorák alkalmával is. Próbáljátok ki ti
is!