A cukkini egy
nagyszerű alapanyag, amely számos étel elkészítéséhez használható. Ha éppen
túl sok friss cukkinink van otthon, vagy csak szeretnénk tartósítani ezt az
egészséges zöldséget, akkor érdemes fontolóra venni annak lefagyasztását. A
következő lépések segítségével könnyedén elvégezhetjük ezt a folyamatot: 1.
Előkészítés: Mossuk meg alaposan a cukkinit, majd vágjuk fel kisebb darabokra
vagy szeletekre. 2. Forrázás: Tegyük a felvágott cukkinit forrásban lévő
vízbe és hagyjuk benne körülbelül két percig. Ez segít megőrizni a zöldség
frissességét és színét. 3. Hűtés: Vegyük ki a forró vízből a cukkinit, majd
helyezzük egy jéggel teli tálba vagy hideg vízbe, hogy azonnal lehűtsük. 4.
Csomagolás: Szárazra töröljük le a cukkinit, majd helyezzük fagyasztózacskóba
vagy légmentesen záródó tárolódobozba. 5. Fagyasztás: Helyezzük a csomagolt
cukkinit a fagyasztóba, és hagyjuk legalább 6-8 órán át megfagyni. Így
egyszerűen és gyorsan lefagyaszthatjuk a cukkinit, hogy később is élvezhessük
az ízletes és tápláló zöldséget. Használjuk fel levesekhez, párolt ételekhez
vagy tetszőleges más ételhez!