A babérfa egy
gyönyörű cserje, amelynek különleges illata és íze miatt régóta kedvelt
növény a konyhákban. De nemcsak az ízesítésre használják, hanem dekoratív
célokra is, hiszen szép zöld levelei és piros bogyói varázslatos látványt
nyújtanak. 1. A babérfa termesztése: A babérfa könnyen termeszthető növény,
amely szárazságtűrő és nem igényel sok gondoskodást. Ideális helye a napos
vagy félárnyékos terület, jó vízelvezetéssel rendelkező talaj. Tavasszal
érdemes trágyázni és rendszeresen öntözni. 2. Az ízesítésben való
felhasználása: A babérlevél gyakran használt fűszer a konyhában, sokféle
ételhez adhatunk hozzá egy-két levelet főzés közben. Az intenzív aromája
feldobja az ételek ízét, leginkább húsételekhez ajánlott, de levesekben is
nagyszerűen passzol. 3. Dekorációs célokra: A babérfa leveleivel könnyedén
díszíthetjük az otthonunkat vagy akár az ünnepi asztalt is. Szép koszorúkat,
asztali dekorációkat vagy akár adventi koszorúkat is készíthetünk belőle. A
piros bogyókkal pedig még hangulatosabbá tehetjük a dekorációt. A babérfa
tehát nemcsak egy egyszerű növény, hanem sokoldalúan felhasználható és
szépséges díszítőelem is lehet otthonunkban. Érdemes tehát kipróbálni és
bevezetni a konyhába vagy az otthoni dekorba!