Almalé Készítés

  Az almalé készítése
otthon egyszerű és egészséges alternatíva lehet a boltban kapható
gyümölcsléknél. Az almalének számos jótékony hatása van az egészségre,
például segíthet a gyulladások csökkentésében, javíthatja az emésztést és
támogathatja az immunrendszert. Ahhoz, hogy almalét készítsünk, először is
válasszunk ki friss és érett almákat. Mossuk meg őket alaposan, majd vágjuk
fel kisebb darabokra, és távolítsuk el a magházat. Ha szeretnénk, akkor
hagyhatjuk rajtuk a héjat is, mivel az is tele van rosttal és vitaminokkal. A
következő lépés az almak feldarabolása és turmixolása vagy préselése. Ha
turmixolóval dolgozunk, akkor csak annyi vizet adjunk hozzá, amennyi
szükséges a turmixoláshoz. Ha préselőt használunk, akkor egyszerűen préseljük
ki az összes levet az almából. Az elkészült almalét szűrjük át egy finom
szitán vagy gézen, hogy eltávolítsuk belőle a rostokat és a magvakkal való
maradékot. Ezután már tölthetjük is üvegekbe vagy palackokba az italt, és
tárolhatjuk a hűtőszekrényben. Az otthon készített almalé sokkal frissebb ízű
és táplálóbb lehet, mint a bolti változatok. Próbáljuk ki ezt az egyszerű
receptet otthon, és élvezzük az egészséges ital minden előnyét!