Webáruház

Egyszerű recept zabpehelyliszt felhasználásával

Zabpehelyliszt
Zabpehelyliszt

Ki ne szeretné és ismerné a palacsintát? A palacsinta egy közkedvelt magyar fogás, amit desszertként, de akár főételként is el lehet fogyasztani, a készítési módjától függően. A zabpehelyliszt tökéletes választás egy egészséges palacsinta elkészítéséhez. Ön is szeretne tudatosan étkezni? Szeretne egészséges desszertet enni a fogyókúrája alatt is? Akkor most tartson velünk, hiszen megtanulhat egy nagyon könnyen elkészíthető palacsinta receptet!

A tésztához szükséges 20 dekagramm zabpehelyliszt hozzáadása, továbbá három deciliter tej, két deciliter szódavíz, egy csipet só, két darab tojás, valamint 0,5 deciliter olívaolaj. A hagyományos tehéntej helyett, lehet használni növényi tejet is. Igazából nem kell mást tennie, mint az alapanyagokat összekevernie és forró palacsintasütőben kisütnie.

A zabpehelyliszt hozzáadásával készült diabetikus répatorta is igazi finomság. A hagyományos répatortába sima, fehér lisztet használjon, de a diétás változatnál a zabpehelyliszt mellett döntsön! Ennél a tortánál a dió és a répa mellett, alma is kerül a tésztába. A margarint, a lereszelt répát, almát, az apróra tört diót, a folyékony édesítőszert, a tojásokat, a csipet sót, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget, illetve a zabpehelylisztet össze kell keverni.

Egy süteményformába kell önteni és megsütni. A zabpehelyliszt ásványi anyagokban és fehérjében is gazdag gabonának számít. Kiválóan alkalmas mártások, levesek, sütemények, főzelékek sűrítéséhez. Akár még hús panírozásához is választhatja. A zabpehelyliszt magas B- és E-vitamin tartalommal bír, valamint megtalálható benne az alumínium, a cink és a foszfor is.

Fel fel és még fel

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás